Vooraan in Breskens is een ruim gesorteerde Jumbo supermarkt: als u na het tunneltje na 100 m rechtsafslaat staat u al voor de winkel. Gaat u 100 m na het tunneltje linksaf en volgt u deze weg dan komt u op de Boulevard. In de bocht aan de linkerkant vindt u een nieuwe fietsenwinkel waar u ook fietsen kunt huren.

Iets verderop, in het centrum van Breskens vindt u vlak voor het kruispunt een cafetaria, op het kruispunt rechts een doe-het-zelf-zaak (Freddy), op het kruispunt links een restaurantstraatje met een ruime keuze uit restaurantjes met terras. Als u op het kruispunt rechtdoor gaat ziet u rechts een goed afhaalrestaurant (pizza, shoarma, italiaanse gerechten) en daarna een grote kampeerwinkel.

In het nieuwe winkelcentrum zijn diverse winkels gevestigd: Plus, Blokker, Zeeman, Bruna, Etos. Aan de achterzijde (bij het parkeerterrein) is een ATM pin-automaat aanwezig.

Op het park kunt u gebruik maken van het zwembad en de sporthal. Wij stellen een beperkt aaqntal vrijkaartjes voor het zwembad ter beschikking. U vindt deze als een knipkaart in het laatje van de sidetable. Als de kaartjes op zijn moet u de toegang voor het zwembad zelf betalen. Bij het zwembad is een restaurant.

Bij de ingang van het iets verderop gelegen park Schoneveld ligt een restaurant met een speeltuin en minigolfbaan: De Afslag.

Het strandpaviljoen “De halve Maen” kent ruime openingstijden, een behoorlijke menukaart en een op België afgestemde bierkaart.

Ook aan te raden is het strandpaviljoen Breskens aan Zee dat heel dicht bij het dorp ligt: U kunt er in een half uurtje naar toe wandelen als u de onlangs verhoogde zeedijk oversteekt naar de Veerhaven en daar langs het hotel richting dorp loopt. Iets voorbij dit strandpaviljoen ligt een uitkijkpost waar u over het strand, de duinen en de Westerschelde kunt kijken.

Ook de andere vernieuwde strandpaviljoens zijn beslist de moeite waard: na ongeveer een uurtje wandelen langs het strand bent u bij strandpaviljoen Puur (Nieuwvliet) en na circa 2 uur bij Dok 14 (Cadzand) aan de voet van de Radartoren. Nog een half uurtje verder en u hebt een prachtig uitzicht over de nieuwe zeehaven van Cadzand.

U kunt bij de vuurtoren via de Panoramaweg met de auto bij het strand komen. De vuurtoren is recent gerenoveerd en op vrijdag, zaterdag en zondag te bezichtigen: zie www.vuurtorenbreskens.nl. Het natuurontwikkelingsgebied Waterdunen zal medio 2021 voor het publiek opengesteld worden.

De Panorama-fietsroute start bij het appartementengebouw Port Scaldis en voert langs de Westerschelde, waar u zelfs met laagwater buitendijks kunt fietsen en bij helder weer de zeehonden op de zandplaat kunt zien liggen; maar de mooiste fietstocht is toch over het nieuwe asfaltpad over de duintoppen naar Cadzand-Bad zodat u aan de ene kant over de zee uitkijkt en aan de andere kant over de uitgestrekte Zeeuwse polders kunt zien wat er aan natuurontwikkeling gedaan wordt: niet alleen Waterdunen maar ook de Zwarte Polder en het Zwin, gemakkelijk met de fiets te bereiken via de internationale dijk.

Bij Nieuwvliet is de Zwarte Polder een bezoekje waard. Dit is het strand- en duingebied voordat u bij de Radartoren bent. Daar kunt u heerlijk wandelen en vogels kijken, maar wel oppassen: het duingebied overstroomt regelmatig, vandaar het houten looppad. Voorbij Cadzand ligt het Zwin: een prachtig natuurgebied op de grens met België waar onlangs een nieuw bezoekerscentrum gebouwd is. Regelmatig hebben wij daar een grote kolonie ooievaars gezien. Werkelijk een aanrader om hier even naar toe te fietsen. Bij een lage waterstand kunt u wandelend het Zwin oversteken en zelfs naar Knokke lopen.

Ook aan de overkant (op Walcheren) kunt u heerlijk fietsen over het fietspad achter de duinen: na de oversteek met de FastFerry kunt u vanuit Vlissingen via Zoutelande en Westkapelle naar Domburg, Oostkapelle, en Vrouwenpolder en vervolgens via Veere en Middelburg weer terug naar Vlissingen.

Eén van de bijzonderheden van deze prachtige plek aan de Zeeuwse kust is het drukke scheepvaartverkeer. Vanaf de verhoogde zeewering en vanuit het nieuw aangelegde duinengebied kunt u zich verbazen o.a. over de enorme containerschepen. Via het internetadres www.marinetraffic.com kunt u allerlei bijzonderheden van de passerende schepen ontdekken: waar ze vandaan komen, hoe groot ze zijn, wat voor lading ze hebben, waar ze naar toe gaan etc.

In het duinengebied vindt u de vernieuwde vogelobservatiepost. (Amateur)ornithologen bekijken hier welke vogels er rondzwermen omdat niet alle vogels de Westerschelde ineens over durven steken. Haaientanden zoeken kan bij de Radartoren richting Cadzand maar recent vinden we ze ook op het strand bij de vuurtoren of even verderop bij de Nieuwesluis. Waarschijnlijk omdat regelmatig het strand opgehoogd wordt.

In Groede is een museumstraatje wat het bezichtigen waard is, het café De Natte Pij is onze favoriet, met name door een bijzondere uitbater. Tevens is Groede-Podium een voorbeeld van recente investeringen ten behoeve van het toerisme.

In Sluis kunt u behalve uitgebreid winkelen (b.v. naar de viswinkel bij de haven!) óók over de oude vestingmuren wandelen. In de Damse Vaart kunt u het zelfbedieningspontje Ik Kobus gebruiken.

Met de Fast Ferry is Vlissingen goed bereikbaar. Hij vertrekt in Breskens 18 minuten over het uur, in de zomer ook 18 minuten vóór het uur. In Vlissingen zijn het Arsenaal, bioscoop, winkels en restaurants, maar ook de boulevard met het standbeeld van Michiel de Ruyter en de Plantijntoren. Vanaf de Ferryterminal kunt u met de trein heel gemakkelijk naar de historische stad Middelburg.

De Vlindertuin in Knokke-Heist is een belevenis, evenals de schapenboerderij even voorbij Nummer Een met wel veertig verschillende schapenrassen. Hier worden regelmatig rondleidingen gegeven waarbij u ook buiten de Westerscheldedijk komt.

Brugge met het prachtige historische centrum dat op de werelderfgoedlijst staat is een aanrader, evenals Gent, Terneuzen en Antwerpen.